Sales ... hoe het ook kan

Inmiddels hebben we, binnen de lijnen van Salesstumpers BV, bijna een jaar met zijwieltjes gefietst en weten we dat we op weg zijn naar het echte werk.

De zijwieltjes gaan er vanaf, we kunnen fietsen.

Dit artikel is een aankondiging voor de wekelijkse nieuwsbrief die we iedere vrijdag willen versturen.

De inhoud zal bestaan uit sales tips, verhalen van die week en/of bedrijfsnieuws.

* Salestips zijn praktische handigheden in het verkoopgesprek die wij zelf gebruiken en waar we goede resultaten mee halen

* Verhalen van de week zijn anekdotes die hebben plaatsgevonden

* Bedrijfsnieuws spreekt voor zich


We starten met een salestip die we deze week gaven aan een jonge ondernemer.

DRAAI HET EENS OM!

Situatie: De ondernemer was gestart met koude acquisitie en kreeg vaak en direct veel 'NEE' te horen. De moed zakte hem in de schoenen en hij klopte bij ons aan.

De tip die we hebben gegeven: Draai het om!

Veel mensen hebben de nijging om bij koude acquisitie meteen te pitchen. "Je spreekt met x van bedrijf y. Wij kunnen er voor zorgen dat je meer klanten krijgt. Dit doen we door blablabla."

Probeer het eens om te draaien door een vraag te stellen: "Je spreekt met x van bedrijf y. Ik zag op je site dat je 'ergens' mee bezig bent. Kun je daar eens iets over vertellen?" Of "Hoe werkt dat precies?"

Het stellen van een open vraag over het bedrijf of de werkzaamheden zorgt er voor dat mensen je niet meer zien als verkoper. De aandacht ligt niet meer bij jezelf maar bij degene die je belt. Ze laten het schild zakken, er ontstaat ruimte voor gesprek en je creëert rust voor jezelf.

Doe er je voordeel mee.

Vind je dit nou waardevol, geef het dan even een like of deel het met je connecties.

Volgende week een nieuwe 'Sales ... hoe het ook kan'.

Fijn weekend!

Dennis Schomaker