BEL ME NIET !!

Zelf bellen is eng, maar voor sommige mensen is opnemen nog veel spannender. Stel je voor dat je iemand aan de lijn krijg die iets van je wil of die je kan helpen! Vaak staat er in advertenties en vacatureteksten een ontmoedigend regeltje dat er ook al in 1985 stond.

 

'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld’

 

Dat regeltje dat ik anno nu nogsteeds vaak zie is de inspiratie voor het volgende gesprek geweest. En ja, dit gesprek heeft echt plaats gevonden. Niet door mij (niet mijn stijl), maar een rebelse oud-collega schroomde niet om mensen te confronteren met hun eigen acties ... ruim 15 jaar geleden.

 

------

 

Beller: Goeiedag, mag ik u iets vragen?

 

Opnemer: Zeker!

 

B: Klopt het dat u een {FUNCTIE} zoekt?

 

O: Ja, dat klopt

 

B: Fijn. Kunt u mijn iets meer vertellen over deze functie? Wat zoekt u precies?

 

O: Nou, we zoeken een alleskunner, een spin in het web, iemand die al doet voordat we er zelf aan hebben gedacht,

iemand die regelt, iemand die organiseert, die bereikbaar is, die snapt dat dit en dat hoort bij de functie en ons soort bedrijf. Liefst met de nodige ervaring en vereiste papieren.

 

B: Fulltime?

 

O: 32 uur flexibel

 

B: Hoe lang zoekt u al?

 

O: Pfff al een tijdje. In de huidige wereld zijn goede mensen niet eenvoudig te vinden. Maar heeft u interesse om te solliciteren?

 

B: Nee, maar ik ken wel iemand die perfect aan uw profiel voldoet. Ze heeft ervaring, heeft gewerkt bij bedrijf X en Z. Heeft een uitstraling ... om door een ringetje te halen. Bovendien is ze net iets hoger opgeleid dan uw vraag, maar ze ziet in uw vacature haar droombaan.

 

O: Oke, zou ik haar kunnen ontmoeten?

 

B: Ehhh, nou ... daar zit precies de crux. In uw vacature staat de regel:
'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld’.

Dat betekent dat ik mijn werk niet kan doen en ik u niet kan helpen aan deze kandidaat. Het spijt me, maar bedankt voor uw tijd. Fijn weekend ! ....

(tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut-tuut)

 

------

 

Denk jij bewust na over de teksten die je de wereld in slingert?

Succesvolle groet,
Dennis Schomaker