DIE ENE KWAK SHAMPOO

Helemaal groen kwam ik aan in de kleedkamer van FC Groningen. Wist ik veel. Ik was een derde klasse amateur. Het seizoen hiervoor was ik met vv Titan uit Nieuw Weerdinge kampioen geworden en daarna kon ik de overstap maken naar de FC.

Een unieke route die ik op verzoek met je deel. Maar de overgang van derde klasse amateurs naar eredivisie niveau was een grote in alle opzichten. Het tempo lag hoger, de mensen waren anders en ik was niets gewend, zo groen als het logo van de club.

Samen douchen was ik wel gewend. Vanaf mijn zesde stond ik al met mijn ploeggenoten onder de douche en we deelden elkaars zeep en shampoo. Regelmatig pakte ik dan een bus Fa van een teamgenoot, kneep de fles goed aan en vulde mijn hand met een dikke kwak om vervolgens mijn haar en de rest te wassen.

Daar deed niemand moeilijk over. Eén team. Samen delen.

Daar stond ik dan ineens. Onder de douche met mijn helden van tv. Harris Huizingh, Erwin Koeman, Patrick Lodewijks, Raymond Atteveld, Hugo, Leonardo, Kurt Elshot en ga zo maar door. Eén team toch?

Dus ik pak de shampoo van Atteveld en knijp mijn hand goed vol. Het ruikt anders, maar goed, ik doe het ermee.

“HEY KEEPERTJE! WAT FLIK JIJ NOU!

JE HEBT G*DVERD*MME VOOR 40 EURO IN JE HAND LIGGEN!”

Atteveld liet duidelijk merken dat het lenen van zijn shampoo niet zomaar kon.

Terwijl ik de rest van dag heerlijk naar Cartier Declaration rook, snelde ik naar de kruidvat om mijn eigen flesje shampoo te halen voor € 1,59 (tweede halve prijs).

Ken jij alle do’s and don'ts in je branche?

Misschien vind je het interessant om te weten hoe mijn ervaring jou kan helpen.

Plan gerust een onbetaalbaar gratis Eurekasessie in en we spreken elkaar snel.


Succesvolle groet,

Dennis Schomaker