De essentie van het leven

In de podcast van Theo Maassen genaamd ‘Ervaring voor beginners’ vertelt Herman van Veen het volgende:

 

“Op een viool zit een Cis. Dat is een verhoogde C. En het karakter van de Cis wil naar de D. Dan moet je proberen om de Cis iets te hoog te spelen. Dan is de Cis blij, ben jij blij en is iedereen blij.”

Later in het gesprek komt Theo er op terug en zegt dat hij het prachtig vindt hoe Herman dat uitlegt. Dat je altijd moet proberen om die Cis hoog te spelen in de wetenschap dat je het nooit gaat halen.

Dat is volgens mij ook de essentie van het leven.

“I will succeed or I will die trying”

Voor verkoopgesprekken geldt dat ook. Je kunt niet alles aan iedereen verkopen. Dat moet je ook niet willen. Maar je kunt er wel alles aan doen om telkens het beste van jezelf te geven en het gesprek te optimaliseren. Te blijven evalueren en verbeteren. Dat verdienen je gesprekspartners ook.

Of zoals oud collega Jeroen ooit tegen me zei:
“Na vijftig mislukte telefoontjes heeft nummer eenenvijftig ook nog steeds recht op de allerbeste Jeroen.”

En zo is het. Nummer eenenvijftig spreekt jou voor het eerst en heeft geen weet van je mislukte vijftig gesprekken. Daar heeft hij/zij ook niets mee te maken. Maar als je het bewust of onbewust meeneemt in je gesprek, zal ook eenenvijftig niet van je kopen. Maar je hebt wel al die mislukte telefoontjes nodig om door te groeien naar een niveau waar jij het maximale uit je eigen mogelijkheden haalt.

 

“I will succeed or I will die trying”

 

Vind je dit interessant om te bespreken met je bedrijf, verkoopafdeling of voor jezelf?

De training Train en Scoor in Sales leert je de 7 stappen van een modern verkoopgesprek. Een gesprek op basis van gelijkwaardigheid, waarbij jij de regie houdt en de klant zich gehoord voelt. 

Resultaat:

  • Betere gesprekken
  • Minder NEE
  • Meer JA
  • Fijner gevoel
  • Vrijer ondernemen

 

Wil je dat? Klik dan op de link en plan je onbetaalbaar gratis Eureka Sessie

Succesvolle groet,
Dennis Schomaker