EERSTE PAAL KOPPEN

Cultheld Martin Drent was begin deze eeuw een succesvolle spits van FC Groningen. Hij rookte zwarte longen, dronk voldoende om de volgende dag te miauwen, liep voorop in iedere polonaise, maar maakte ook doelpunten.

 

Op de rechterflank speelde het Braziliaanse talent Leonardo Dos Santos Silva. Ook wel Leo genoemd. Leo was een creatieve speler en publiekslieveling, omdat hij vaak, na een schijnbeweging, zijn tegenstander wist te passeren en de sprint naar de achterlijn inzette. Waarna een matige voorzet volgde.

 

Trainer Jan van Dijk wilde met hem aan de slag om zijn voorzet te verbeteren, door hem krachttraining te laten doen. Dat had weinig resultaat. Waarna Martin zei: “Maar als Leo geen kracht heeft voor een goede voorzet bij de tweede paal, dan loop ik toch gewoon naar de eerste!”

 

Sinds die simpele ingeving kopte Martin steevast de voorzetten van Leo bij de eerste paal raak en werd Leo de beste rechtsbuiten van de competitie. Hij verdiende er zelfs een mooie transfer naar Feyenoord mee.

 

In het echte leven gaat het ook vaak zo. De simpele oplossing is vaak de beste. Maar niet iedereen heeft het vermogen om die simpele actie te zien en vervolgens goed uit te voeren zoals Martin dat deed.

 

Een andere kijk op je logisch ogende keuzes kan verhelderend zijn en je zomaar een beter resultaat opleveren.

 

Train en Scoor in Sales helpt je anders te kijken en anders te doen. 

Ik leer je succesvol te koppen bij de eerste paal. Figuurlijk dan. Ik help je bij het verbeteren van je processen op de menselijke manier. Het verbeteren van je gespreksvaardigheden levert je direct meer resultaat in de tijd die je toch al kwijt bent.

 

Spreek je snel
Dennis Schomaker