LONE WOLF IN EEN PRETTIGE ROEDEL

Iedereen kan een marathon lopen. Daar ben ik 100% zeker van. Als je benen hebt, kun je lopen. Als je kunt lopen, kun je ook een marathon lopen. Je moet je er alleen maar even toe zetten en het echt willen.

 

In 2018 liep ik mijn eerste. Geen idee wat me te wachten stond. Er was een lekkere sfeer in het Olympisch stadion in Amsterdam. Ik kende niemand en toch kende ik iedereen. Dit gaan we samen doen. Iedereen op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

 

Het begon snel. Te snel. Na twintig kilometer was mijn tank volledig leeg. Helemaal uitgeblust stapte ik aan de kant en steunde mijn handen op mijn knieën.

 

Na meerdere aanmoedigingen van medelopers in de trant van; 'KOM OP, WE MOETEN DOOR!‘ kreeg ik de energie om verder te gaan. Moest ook wel, want de auto stond bij de finish.

 

Na dertig kilometer merkte ik dat ik weer lekker liep en zag ik ook dat anderen er helemaal door kwamen te zitten. Ik begon mensen aan te moedigen om met me mee te lopen. Zo ontstond er langzaam een groepje lopers van compleet wildvreemden, die allemaal hetzelfde doel hadden. Het halen van de finish. Het uitlopen van de marathon.

 

Na ruim 42 kilometer kwamen we als groep van ongeveer vijftien lopers terug in het stadion en verdwenen we allemaal net zo makkelijk weer in onze eigen werelden.

 

Samenwerken in eenzame beroepen is belangrijker dan je soms denkt. Ondernemen kan eenzaam zijn. Het werk als verkoper kan eenzaam zijn. Toch is samenwerken een must om vooruit te komen.

 

Je hoeft elkaar niet te kennen, maar zorg dat je je omringt met mensen die hetzelfde doel nastreven als jij. Leer van elkaar en win.

 

Wil je eens van gedachten wisselen over, onder andere, samenwerken met onbekenden?

 

Ik sta er voor open. Neem contact op en we delen.

Succesvol word je nooit alleen!

 

Dennis Schomaker