NIET IEDEREEN IS ARJEN ROBBEN

Het verhaal is bekend. Op de fiets van Bedum naar Stad, doorbreken bij FC Groningen, transfer naar PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München om uiteindelijk terug te keren in stad.

 

Ondertussen de Champions League gewonnen en een WK finale gespeeld.

 

Weet je nog … die teen van Casillas … wat als …

 

In mijn periode bij de FC Groningen had ik het voorrecht het talent van Arjen Robben van dichtbij te aanschouwen.

Uniek. Van deze jongens zijn er niet veel. Deze worden eens in de zoveel tijd geboren. Met hard werken, talent en met de juiste begeleiding komen ze op de juiste plekken terecht.

 

Dat geldt natuurlijk ook voor verkopers en ondernemers. Niet iedereen heeft de skills van Tony Robbins, het intellect van Elon Musk, de handigheid van Zuckerberg of de flair van die blonde knakker van Virgin. Je weet wel, die van Necker Island. Kan even niet op zijn naam komen.

 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we minder zijn dan die gasten. Veel mensen overkomt het leven. De meeste self-made miljonairs is het overkomen. Ze beginnen vanuit een passie aan een project en na verloop van tijd blijkt het te werken. Daarna maken ze de juiste keuzes op het juiste moment en bepalen zo hun eigen toekomst.

 

Maar waar je je best bewust van mag zijn is dat wat je zelf doet, de keuzes die je maakt, de hulp die je inschakelt en de constante drive om te blijven verbeteren.

 

Als je iets bewuster omgaat met je keuzes, kan dat zomaar het verschil zijn tussen een passeerbeweging of een doelpoging.

 

Ik denk dat Arjen Robben trots is op zijn carrière, maar dat het het allemaal zou ruilen voor die ene andere keuze tijdens de WK-finale in 2010.

 

Kan het verbeteren van je verkoopgesprekken voor jou ook het verschil zijn tussen meedoen en winnen?

Ik ben er zeker van!

 

De training Train en Scoor in Sales leert je de 7 stappen van een modern verkoopgesprek. Een gesprek op basis van gelijkwaardigheid, waarbij jij de regie houdt en de klant zich gehoord voelt. 

Resultaat:

  • Betere gesprekken
  • Minder NEE
  • Meer JA
  • Fijner gevoel
  • Vrijer ondernemen

Wil je dat? Klik dan op de link en plan je onbetaalbaar gratis Eureka Sessie

Succesvolle groet,
Dennis Schomaker