KIJK EENS NAAR ONZE HIELEN?

Wauw! Wat een fantastisch bericht. Waar we in het ene rijtje onderaan staan, staan we in een wel belangrijk rijtje bovenaan en spelen we in de Champions League. Emmen is namelijk koploper circulariteit in Europa. Maar wat betekent het feitelijk?

 

De Gemeente Emmen steekt een bak geld in het actieplan circulaire economie en zet daarmee een forse stap naar een economie waarin afvalstoffen steeds opnieuw worden ingezet als grondstof. Aldus het artikel in de krant.

Fantastisch. Afvalstoffen hergebruiken. Ik ben voorstander. De transportbedrijven die afval vervoeren kunnen ook in plaats van het afval lozen in de verbrandingsoven naar een andere plek rijden. Creatieve geesten gaan er graag mee aan de slag om nieuwe dingen te ontwikkelen. Zo zag ik vorig jaar al een initiatief van een meubelboer die stoelen maakt van afval. Mooi man! Het wordt ook in het artikel genoemd.

 

Emmen mag blij zijn met een wethouder als Guido Rink. Een man met een sportachtergrond, dus winnaarsmentaliteit. Hij gaat vol voor zijn doel en slaagt daar ook in. Een voorbeeld voor veel volksvertegenwoordigers. En Guido was keeper. En keepers weten waar ze over praten … al zeg ik het zelf.

 

Guido hoopt de concurrentiepositie te verstevigen en werkgelegenheid te waarborgen en ja, op dat laatste sla ik enorm aan. Want …

 

We, Hans Sanders en ik van Aanvalsleiders en een bult experts van buitenaf, zijn officieel gestart met VAN RESERVEBANK NAAR BASISPLAATS (VRNB).

 

Circulariteit op Champions League niveau!

 

Onze samenleving, ook in Emmen, kent afgeschreven mensen.

 

Mensen die gedumpt zijn bij het afval.

 

Waar de samenleving liever een uitkering aan geeft dan energie in steekt.

 

Mensen waar we allemaal over klagen maar niets aan doen.

 

Mensen die wel willen, maar die de route niet kennen.

 

Mensen die door omstandigheden buiten de basis zijn geraakt.

 

Wij streven ernaar om door middel van ons traject, VRNB, deze mensen weer een toekomst te bieden met rust, regelmaat, reinheid, gezondheid, werk, plezier, controle en een lach op het gezicht. Dat ze van de reservebank komen, weer in de basis staan en deel nemen aan de samenleving. Dat ze weer geluk mogen ervaren en kunnen genieten van het leven.

 

Want, deze vorm van afval bestaat helaas ook. Wij zetten ons, inmiddels succesvol, in om dit afval circulair te maken, uit de uitkering te halen en te beschouwen als waardig onderdeel van de samenleving. Omdat een gezond mens niet hoeft te leven van een uitkering. Met de juiste hulp zijn wonderen mogelijk. We hebben het inmiddels zien gebeuren.

 

Maar we praten zo niet over mensen. Een mens is geen afval dat je kunt redden van de verbrandingsoven. Uiteindelijk is dat ons lot. Maar tot die tijd mag een mens leven. Voluit met plezier!

 

Wij sluiten ons aan bij de doelstelling van de gemeente om op onze eigen wijze een beetje Impact in de regio te maken en koploper circulariteit te worden.

 

Kom op Emmen, we laten ze onze hielen zien !!

 

Dennis Schomaker