STOPT HET TRAINEN NA DE VOORBEREIDING?

Een hele maand is er keihard getraind. Voetballen kun je wel, maar om in topvorm te komen en om goed samen te spelen is de voorbereiding van cruciaal belang. Meerdere keren per dag trainen en in de avond nog een wedstrijd spelen. Het is niet niks, maar noodzakelijk om op volle oorlogssterkte aan de start van de competitie te verschijnen.

De competitie. Een heel seizoen iedere week een andere tegenstander om het beste uit jezelf naar boven te halen en te verslaan.

 

Ben je in de eerste wedstrijd net zo goed als in je laatste of word je tijdens het seizoen beter? Stopt de vooruitgang na de voorbereiding of is dit pas het begin van je voetbalreis van het hele seizoen?

 

Voetballers trainen door. Iedere dag, het hele seizoen. Om iedere wedstrijd beter te zijn dan de vorige. Dat doen ze omdat de concurrentie dat ook doet. Ze worden dus verplicht om het te doen, want anders verliezen ze wedstrijden, met de kans op degradatie.

 

In het bedrijfsleven is dat exact hetzelfde. Als je niet traint, niet constant bezig bent met verbeteren, verlies je klanten aan collega’s die het wel doen. Constant verbeteren is de crux naar succes. Dat willen doen, waar je collega een bloedhekel aan heeft. Dat extra stapje zetten wat ervoor zorgt dat je telkens wordt uitgedaagd. Jezelf ontwikkelen in een specialisme dat je directe concurrent links laat liggen.

 

Tijdens de competitie wordt er weleens een speler verkocht en een nieuwe aangekocht. Dat is inherent aan het voetbal. Maar in het bedrijfsleven werkt het exact zo. Personeel komt en gaat. De één blijft een leven lang, de ander komt nooit opdagen.

 

Je hebt er maar naar te handelen. Als je de kernwaarden van je club maar niet verliest en iedere dag wilt verbeteren, dat komt het goed, win je wedstrijden, doe je mee om het kampioenschap. En misschien ga je zelfs winnen en mag je als beloning de Champions League spelen.

 

Op alle fronten iedere dag blijven verbeteren. Zoals voetballers dat doen.

 

Succesvol Word Je Zo!

We zijn begonnen. Doe je mee?

 

Met succesvolle groet,
Dennis Schomaker