HIJ HEET BALTHAZAR EN IS MIJN IDEALE KLANT!

Iedere ochtend op hetzelfde moment. In mijn vaste routine kijkt hij vragend door het raam en staart me net zo lang aan tot ik de deur open en hem binnenlaat. Dan kijkt hij omhoog, miauwt een keer en buig ik me naar beneden. Ik zeg “goedemorgen”, terwijl ik hem over zijn koppie kriebel. Hij doet zijn oogjes half dicht, miauwt nog een keer, doet net of hij mij ook begroet en loopt voor me aan richting de plek waar zijn voer staat.

 

“Miauw” zegt ie en ik weet wat hij wil. Een zakje natvoer. Oe, dat smaakt.

 

Alsof ie nooit iets krijgt, schranst hij het naar binnen. Vervolgens zit hij voor het raam naar buiten te kijken. Wast zich en na een paar minuten zegt ie : “Miauw”

 

Ik weet dat dit het moment is om hem weer naar buiten te laten en doe dat ook.

 

Zijn routine past in mijn routine. We weten wat we aan elkaar hebben en wanneer. Zolang ik goed voor hem ben, is hij trouw en loyaal aan mij als zijn mensenvriend en geeft hij mij het gevoel dat hij het leuk vindt bij me. Als je goed bent voor je dier is je dier goed voor jou…

 

Maar stel dat ik dat zakje voer niet meer geef. Dan blijft hij nog een paar dagen proberen, maar er komt een moment dat hij bij een ander huisje gaat kijken. En als hij daar wel gevoerd wordt, is mijn beste vriend ineens niet meer zo loyaal aan zijn mensenvriend en zoekt hij net zo makkelijk naar een ander huisje. Want als de buurman wel voer zet en ook een kriebel geeft. Wat is dan de reden om bij mij te blijven?

 

Katten zijn net mensen. Als je goed bent voor je medewerkers en relaties, blijven ze komen. Zoals mijn kat iedere ochtend voor het raam staat te mauwen. Maar als je niet doet wat ze hopen te krijgen, is de aftocht aanstaande en zie je ze nooit meer terug.

 

Maar niet iedere kat past bij je. Als die ene kat goed past, terwijl die andere zonder reden naar je uithaalt, welke wil je dan bedienen?

 

Welke klanten eten het liefst van je natvoer en welke katten eisen elke dag een biefstuk?

 

Welke katten geef je een aai over de bol en wil je helpen en welke katten gooi je liever een emmer water op hun kop, zodat ze hard wegrennen?

 

Het is belangrijk om te weten met wie je wilt samenwerken.

 

Hoe zien jouw ideale katten er uit?

 

Wat is hun achtergrond?

 

Hoe kun je er voor zorgen dat de juiste katten iedere ochtend voor je deur staan te miauwen?

 

Deze vragen en meer behandelen we in Succesvol Word Je Zo!

 

We zijn begonnen. Doe je mee?

 

Met succesvolle groet,
Dennis Schomaker