HEB JE NOG EEN EXTRA KALENDER TE KOOP

Iedere dag sta je op, smeer je je broodje, drink je koffie, rook je een peuk, ga je naar het toilet en vertrek je naar je werk.

 

Op het werk ga je naar je werkplek, start je je computer, groet je collega's, opent je mailbox, haal je koffie en start de dag.

 

Je belt met geïnteresseerden, voert orders in, beantwoordt vragen, vraagt zelf dingen, overlegt met collega's, drinkt koffie, eet een broodje, zorgt ervoor dat de mail bijgewerkt blijft. Denkt na over acties, verstuurt nog wat offertes, lost klachten op en sluit af.

 

Net iets later dan gepland, maar er is dan ook altijd werk. Het stopt nooit. De mailbox blijft doorgaan. Klanten blijven aandacht vragen. Het bedrijf moet doordraaien.

 

Er is een ritme ontstaan waar je jezelf blijft vertellen dat je het werk zo leuk vindt door de afwisseling en het contact met de vele klanten.

Tot het moment komt dat je het niet meer leuk vindt. Je gaat merken dat je steeds iets minder voldaan naar huis gaat. Dat de mailbox ook minder vol zit dan ooit, dat je minder telefoontjes krijgt dan ooit. Dat ... dat je energie een beetje op raakt. Toch is je dag nog steeds gevuld. Goed gevuld. Je gaat nog steeds na 17.00 uur weg omdat het werk doorgaat.

 

Ergens gaat er iets fout, maar je kunt de vinger er niet op leggen.

 

Dit is hét moment om de sleur te doorbreken. Als je werk gewoontegedrag is geworden, maak je geen meters meer, maar ga je tijd besteden aan mensen en dingen die eigenlijk niet zoveel tijd en energie verdienen.

 

Tijd voor actie.

 

Doorbreek de sleur. Verplaats je bureau naar een andere positie. Veeg je mailbox leeg, zonder dat je de mails hebt gelezen. Mensen die echt iets van je willen, nemen echt wel contact op. Doe iets dat je normaal nooit zou doen. Loop eens een dag mee op een andere afdeling. Ga naar buiten!

Maak andere keuzes. BEWUST.

 

Drink eens thee in plaats van koffie.

 

HAAL EENS ADEM !!

 

Je zult zien dat je nieuwe energie aanboort en mogelijkheden en kansen gaat zien die je nooit eerder zag.

En als je het eng vindt ... Doe het dan!

 

Wil je hulp bij het maken van keuzes?

 

Succesvol Word Je Zo! is begonnen.

Doe je mee?

 

Met succesvolle groet,
Dennis Schomaker