De Meest Onzekere Man Van Nederland

De Meest Onzekere Man Van Nederland

Heel aantrekkelijk is het niet om onzeker te zijn. Vrouwen houden van zekerheid. Een sterke persoonlijkheid die ze leid naar een geweldig leven. Toch was ik het en ben ik het vaak nog steeds.

Ik weet ook wel dat het goed is om zelfverzekerd over te komen en dat je in jezelf moet geloven. Inmiddels weet ik precies de momenten te kiezen en daar te staan als het moet. Ik voel me inmiddels vaak ook comfortabel in mijn rol. Dat zijn meteen de momenten dat ik weet dat wat ik op dat moment doe, dat ik daar retegoed in ben.

Maar zodra ik weer uit het zicht ben, gaat mijn hoofd weer tekeer. Ben ik de onzekere jongen die ik van jongs af aan al ben.

Deels ligt het aan mijn opvoeding, deels aan mijzelf. Maar hoe weet je hoe je zelf bent als je altijd afgeremd bent in plaats van aangemoedigd.

Ik ben onzeker. Niet sexy, maar ik ben het wel. Het besef dat ik met die onzekerheid best veel heb bereikt doet me goed, maar tegelijkertijd is het nooit goed genoeg. Wat ik doe, zie ik als normaal, terwijl anderen zeggen dat ik doorsla in mijn hulp en toewijding aan andere mensen.

 

Als ik iets doe, moet het goed en ik ben nooit zeker dat het goed genoeg is.

 

Zo speel ik bijvoorbeeld al 30 jaar gitaar. Ik zal nooit zeggen dat ik het kan en ik zal altijd beter willen. Mijn spel heeft nog nooit iemand gehoord. Zelfs mijn eigen vrouw niet. Althans ... Ze heeft het vast gehoord, maar ik speel alleen als iedereen in bed ligt. Dan ben ik alleen. Alleen in mijn wereld en speel ik.

 

Toch zei de gitaarlerares na een aantal jaren les tegen me dat ze klaar was. Ik zat op het niveau dat ze me niets meer kon leren. Ik denk dat ik 15 was of zo. En toch ben ik onzeker over mijn spel.

 

Soms is het moeilijk en heb ik wel eens het idee dat ik niet wordt begrepen. Maar het is de onzekerheid. Mijn onzekerheid die er voor zorgt dat ik soms niet doe wat ik zou moeten doen. Daar ben ik zeker van.

 

Vaak komen mensen bij me voor advies en ik vertel ze dan precies wat ze moeten horen.

 

Dan bedanken ze me en dat geeft me een goed gevoel. Ondertussen zoek ik verder met al mijn onzekerheden naar de perfectie.

 

Alles wat ik doe moet perfect en dat weerhoud me vaak van het zetten van de stappen die ik zou moeten zetten.

Wel weet ik dat iedereen die een beroep op me doet veel meer krijgt dat waar hij/zijn voor betaalt.

 

Ik weet namelijk exact hoe anderen succesvol kunnen worden. Ik leg moeiteloos vingers op zere plekken, zorg voor besef en sturing en spiegel ze aan hun eigen gedrag. Verder geef ik ze de strategieën die succes tot een logisch gevolg promoveren.

 

Laat me je helpen en ik maak je succesvol. Daar ben ik zeker van.

 

Ondertussen werk ik aan verbetering van dat wat al perfect is, omdat ik niet zeker ben dat het goed genoeg is.

Ik help mezelf met de gedachte aan de mensen die mij dankbaar zijn voor mijn hulp aan hen, terwijl ik denk dat het beter had gekund.

 

Ik kwel mezelf constant. Het leven slaat me constant om de oren en ik ben constant aan het werk. Ik zie af en ik peinig mezelf. Iedere dag. Maar eerlijk is eerlijk ...

 

Ik zou het voor geen goud anders willen. Het houd me namelijk vlijmscherp en zorgt voor retegoeie resultaten voor iedereen die met me samenwerkt.

 

Wil je me proberen?

Plan je onbetaalbaar gratis eureka sessie voor deelname aan Succesvol Word Je Zo!

 

Ik kijk er naar uit om je te spreken. De zenuwen voor aanvang van dat gesprek gieren nu al door mijn keel.

Misschien verknal ik het gesprek, maar eigenlijk kan dat helemaal niet.

 

Allemaal leuk en aardig hoor... die coaches met hun zelfverzekerde blikken en hun uniek marketing boodschap.

Ga gerust met hen in zee als je door iemand geholpen wilt worden die een toneelstuk opvoert als hij voor je staat.

 

Zelf ben ik meer van eerlijke en echte hulp. Open, soms een schop, soms een schouder. Soms gezellig, soms janken.

Maar dan wel samen en met het doel om helderheid te krijgen in richting en doel.

 

Ik help je vooruit. Daar ben ik zeker van.

 

Succesvolle groet

 

Dennis Schomaker

De Meest Onzekere Man Van Nederland