Mentoring, coaching en training voor ambitieuze ondernemers en die verlangen naar rust, ruimte en vrijheid

Hey ambitieuze ondernemer,

“Ben je lekker bezig? Goed man. Leuk te horen. Druk? Fijn. En thuis? Kom je daar nog weleens? Grapje natuurlijk! Jaja… ik weet hoe het gaat. Je bent ergens mee bezig en dan moet je er nu eenmaal veel tijd in steken… Het leven van de ondernemer. Hard voor weinig, nooit chagrijnig!”

 

De meeste ambitieuze ondernemers verliezen zichzelf in het werk. Want …Ondernemen is hard werken. We kiezen er zelf voor, maar de werkelijkheid zorgt vaak voor veel onverwachte bijverschijnselen. Natuurlijk ben jij anders dan iedereen, maar … zeg eens eerlijk:

 • Ben je nog net zo enthousiast als toen je begon?
 • Heb je al je doelstellingen gehaald of heb je concessies gedaan?
 • Zorg je een beetje goed voor jezelf of sla je regelmatig een maaltijdje over?
 • Zit er nog een beetje rek in de agenda?
 • Slaap je nog of lig je 's nachts wakker en denk je na over hoe je alle ballen in de lucht blijft houden?
 • Doen de mensen die voor je werken nog wat ze moeten doen?
 • Frustreert het je weleens dat dingen niet gaan zoals jij graag wilt dat ze gaan?
 • Word je weleens onzeker als je denkt aan de toekomst?

Kortom, wat komt er echt van je ambities terecht?


Jij bent te gezond voor een burn-out ... toch?

Als je zo doorgaat is er geen enkel aanknopingspunt om aan te nemen dat het over een jaar anders is toch?

En er hoeft maar iets te gebeuren en je hebt het financieel ineens zwaar. Dat kan iedereen overkomen.

Bovendien voel je steeds meer vermoeidheid en lijkt het wel of de kilo’s er makkelijker aankomen dan eraf gaan. Terwijl je juist, door de drukte, veel minder eet.

Je zal niet zo snel in een burn-out terechtkomen, daar ben jij te gezond voor … toch?

En je gezin? Zit er nog muziek in of vragen ze wel eens hoe lang je op deze manier door wilt gaan?

Die vakantie van jaren geleden was best leuk toch? Heb je al een nieuwe geboekt of … 


Stel je eens voor ...

Maar wat nou als het je wel lukt om je eigen Einstein momentje te creëren? 

 • Stel nou dat je meer geld gaat verdienen in minder tijd
 • Dat je rust en ruimte creëert om te doen waar je altijd al van droomde
 • Dat je doet wat je leuk vind
 • Dat je jezelf weer gaat waarderen en ook weer voor jezelf gaat zorgen
 • Dat je weer vaker uit eten kan en ook gaat
 • Dat je die ene auto koopt die tot nu toe onbereikbaar lijkt
 • Dat je je gezin alles kunt geven wat ze verdienen

Stel dat je genoeg verdient en ook nog tijd overhoudt om de dingen te doen die jij graag wilt. Wat zou dat dan met je doen? Hoe zou je je voelen? Zou je trots zijn? 

 

Wat gaat het met je doen als je echt succes ervaart zoals jij dat voor ogen hebt?

 

Ik weet dat het niet makkelijk is. Je hebt waarschijnlijk ook al van alles geprobeerd. De ene cursus na de andere aangeschaft, misschien laat je je coachen door iemand, kijk je regelmatig naar van die reclamewebinars van goeroes en lees je meer boeken dan de bibliotheek kan uitlenen.

 

Maar telkens val je terug in de waan van de dag. En dat is logisch. De dingen moeten gedaan worden en je klanten moeten bediend. Er is nu eenmaal veel te doen in je bedrijf. De waan van de dag neemt je agenda over en voor je het weet is de zon alweer onder en is er weer een week voorbij. 

 


Wat zoek je echt?

Wat jij zoekt is rust, ruimte, verandering en vrijheid. 

Je wilt weer kunnen ademen en in het weekend een terrasje kunnen pakken zonder aan het werk te denken. Lekker aan de rand van het sportveld van je kinderen staan en genieten van hun spelvreugde en prestaties. Jij wilt weer leven in plaats van geleefd te worden. 

Wat jij nodig hebt is een systeem waarvan je weet dat als je er een muntje in gooit, er aan de achterkant tien muntjes uitkomen. Je wilt klanten die je waarderen, die je op waarde kunnen inschatten en klaar staan om je te betalen voor dat wat jij aan te bieden hebt. 


Je hebt mensen om je heen nodig die net zo ambitieus zijn als jij, die het pad al hebben bewandeld en weten wat jij voelt. Dat is de enige manier om de rust en vrijheid te creëren waar jij al jaren naar verlangt.

Noem het high-end, high value, hoogwaardig of geef het een naam. Ik noem het hulp uit Drenthe, zoals niemand anders dat doet of kan.


In 10 weken stuwen we je marketing en sales naar de Champions League.

 


Je moet het wel willen

Maar je kunt het ook niet doen. Lekker door blijven gaan op de manier zoals je nu doet. Primadeluxe. Hoe lang ga jij wachten op dat ene sprankje hoop dat misschien ooit een doorbraak gaat zijn? Ga je wachten totdat je financieel in de knel komt? Ga je wachten tot je partner er klaar mee is of ga je wachten tot je lichaam zegt dat het genoeg is en je letterlijk het ziekenhuis in bonjourd?

Het is jouw keus. Mij maakt het niet uit. Ik heb al zoveel gezien in de wereld van het ondernemen dat ik je alleen maar kan waarschuwen voor de gevaren die op de loer liggen.

 

Ook weet ik dat de meeste mensen er niet naar luisteren. De meeste ondernemers zijn koppig en vinden het wiel liever zelf uit. Dat is meteen de reden dat de meeste ondernemers ongelukkig en eenzaam zijn.

Ik ben op zoek naar een paar ambitieuze ondernemers die snappen dat echt succesvolle ondernemers het niet alleen doen. Die zo moedig zijn dat ze hulp in durven te schakelen en voluit durven te zeggen:

“Ik ben hartstikke ambitieus maar ik kan het niet alleen.”

Het is namelijk fucking lonely at the top! 

En ja, ik kan het weten!

In mijn vorige bedrijf heb ik namelijk alles gedaan waar jij nu tegenaan loopt. Ik begon alleen en werd, door succes gedreven, steeds ambitieuzer. Ik nam mensen aan en we maakten geweldige dingen mee. Totdat het geld op was en ik mijn mensen niet meer kon betalen. Daarna kwamen ook de leveranciers en de uiteraard belastingdienst. Tussendoor nog even met hartklachten aan de monitor gelegen, meningsverschillen uitgevochten in de rechtbank en mooi weer gespeeld tegen mijn omgeving. Elf jaar na de start was ik terug bij af en had ik geen stuiver verdiend. Joehee! Daar stond ik dan. Alles weg!  En als je denkt te weten hoe dat voelt ... doe maar keer tien! Ik heb zomaar het vermoeden dat jij daar niet op zit te wachten.

"Ik speelde de succesvolle ondernemer die ik eigenlijk nooit was. Ik heb me nooit zo alleen gevoeld als toen"
"Ik speelde de succesvolle ondernemer die ik eigenlijk nooit was. Ik heb me nooit zo alleen gevoeld als toen"

De lessen naar de toekomst

Toen ik een paar jaar geleden opnieuw begon, heb ik mezelf een aantal opdrachten meegegeven. Namelijk:

 1. Werk alleen nog maar met topondernemers of mensen die de top willen bereiken
 2. Zoek direct een coach / sparringpartner op hoog niveau waar ik van weet dat-ie altijd eerlijk tegen me is en beloon hem daar goed voor, want succes heeft een prijs!
 3. Zorg er voor dat iedere klant beter wordt van de samenwerking met mij
 4. Blijf groeien

Deze vier opdrachten aan mezelf hebben ertoe geleid dat ik me nu omringd heb met de voor mij allerbeste mensen. Met hen kan ik mijn eigen maximale potentie benutten, omdat ze mij allemaal beter maken.

Ik werk nog steeds veel uren, dat is een keuze die ik zelf maak. Deels uit opvoeding en gewoontegedrag en deels omdat ik het geweldig vind wat ik doe en waar ik mee bezig ben. Maar het harde werken is voorbij. Dat laat ik graag aan anderen over. Ik hanteer de strategie die nodig is om mijn ambities steeds waar te maken en de lat telkens een klein beetje hoger te leggen. 

En als ik thuis ben... dan ben ik geen ondernemer, maar partner en papa in mijn eigen gezin. Dat geeft me de rust, ruimte en vrijheid die ik altijd al voor ogen had.


Ik ben Dennis Schomaker. Hoe kan ik jou helpen?


Als je denkt dat ik degene ben die jou verder kan helpen, plan dan een gesprek met me in. In een videocall (of bij mijn op kantoor) gaan we elkaar in de ogen kijken, kennismaken en als er een klik is en je accepteert mijn hulp, weet ik één ding heel erg zeker: Vanaf nu wordt het alleen maar beter, want succesvol wordt je samen.


SLUIT JE AAN BIJ AANVALSLEIDERS

Mentoring, coaching, training voor ambitieuze ondernemers die verlangen naar rust, ruimte en vrijheid

 1. Ontdek hoe en waar je de klanten vindt die je graag betalen voor je kunstje
 2. Ontdek hoe ze aangesproken willen worden, zodat ze je omarmen
 3. Ontdek hoe je veel effectievere gesprekken voert, zodat je meer omzet maakt in dezelfde tijd
 4. Leer en geniet van eerder gemaakte fouten, door ervaren ondernemers met zelfspot
 5. Bouw de machine die nodig is om te leven zoals jij wilt leven en waar mensen graag bij horen
 6. Omring je met succesvolle en inspirerende ondernemers
 7. Krijg ALTIJD persoonlijke hulp op maat. We werken niet met online trainingen. Ik geloof in persoonlijk contact. Ik ga werken om jou te helpen aan het gewenste resultaat

"Vanaf nu wordt het alleen maar beter!"

(Deze quote is van fotograaf Theo Berends. Uitgesproken in 2015, op het moment dat voor mij alles voorbij leek)Hou er rekening mee dat NIET alles in het pakket zit en een aantal zaken niet door mij worden bekostigd of aangemoedigd. Ik ben een  nuchter mens, staat met de poten in de klei en houdt er NIET van om me beter voor te doen dan ik ben. Dat heb ik geprobeerd en dat is faliekant mislukt. Mijn les, duur betaald!

In het pakket zit dus geen:

 • champagne
 • kaviaar
 • oesters
 • workation op Bali of op een ander tropisch oord
 • live webinars die opgenomen blijken te zijn
 • beslisdruk
 • onmogelijke belofte
 • standaard online training of cursus 

Mentoring, coaching, training voor ambitieuze ondernemers die verlangen naar rust, ruimte en vrijheid