SALESTRAINING NIEUWE STIJL
Leer alle principes die alleen de allerbeste verkopers hanteren

Verkopen of sales begint met het neerzetten van de juiste basis. Het creëren van de juiste sfeer om alles te kunnen bespreken wat besproken moet worden. Het zomaar even met elkaar in gesprek gaan en maar kijken waar het schip strandt, is een techniek die maar weinig verkopers succesvol heeft gemaakt. In Nederland kennen we een klein aantal hele goede verkopers, een hele grote middenmoot en nog een aantal mensen die er ook actief mee zijn.

Wat interessant is om te onderzoeken is de vraag:
"Wat doet die hele kleine groep topverkopers wel, dat de rest niet doet?"

De afgelopen jaren heb ik kennis opgedaan van verschillende verkooptechnieken en ik heb ze ook daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Ik heb gewerkt met topverkopers en mensen die zeggen dat ze topverkopers zijn.

En ja, ik heb ontdekt waar het verschil zit tussen het kleine aantal topverkopers en de rest. Ik ben te bescheiden om te roepen dat ik nu ook een topverkoper ben, maar ik kan wel zeggen dat ik met mijn methode fantastische resultaten noteer voor mezelf én voor mijn klanten. 

 

De conclusie van mijn onderzoek is dat veel verkopers onvoorbereid het gesprek in gaan. Met onvoorbereid bedoel ik niet dat ze niets weten van hun gesprekspartner, maar vooral dat ze zelf geen kennis hebben van wat ze aan het doen zijn. Ze zijn een huis aan het bouwen op een kavel waarvan de piketpaaltjes nog niet in de grond staan, laat staan de fundering. 

De basis moet goed zijn!

Ooit ben ik in het verkoopvak gerold, zonder enige kennis van zaken. Sterker nog … ik had de voetbalschoenen nog aan toen ik in een pak werd gehesen en geacht werd om op klantbezoek te gaan.

Dat dat ooit goed ging mag een wonder genoemd worden. Al had ik wel van nature één belangrijke eigenschap die de meest succesvolle verkopers hebben of hebben ontwikkeld, namelijk empathie. 

 

Vanuit intrinsieke motivatie om mensen te begrijpen en vooruit te helpen, is nu na meer dan twintig jaar actief te zijn in sales en constant te zoeken naar verbeteringen, de salestraining nieuwe stijl beschikbaar.

Deze salestraining bevat:

* alles wat je als verkoper moet weten voordat je er überhaupt aan begint

* de weg naar de juiste mindset voor een prettig gesprek

* de oplossing voor je verkoopstruggles

* het antwoord op dat wat topverkopers wel of anders doen dan de rest.

 

* alle handvatten die jij moet hebben voor een goed verkoopgesprek

Deze salestraining is:
* uitsluitend offline 
* beschikbaar voor iedereen die vooruit en verbetering wil

* boekbaar voor verkopers, adviseurs, consultants, bedrijven, organisaties

* geschikt voor nagenoeg alle branches waarin menselijk contact de deal maakt

* boekbaar op een trainingslocatie, incompany of gewoon in Emmen

Wil je meer weten, plan dan een onbetaalbaar gratis kennismakingsgesprek in.


 "WOW, In dezelfde tijd 3x zoveel omzet" - (Sabine, financieel ondernemerscoach)

“Dit was toch wel een eye opener! Dennis geeft ontzettend veel goede voorbeelden die ook nog eens toegepast zijn op mijn bedrijf. Ik heb geleerd hoe ik een sales gesprek opbouw, hoe ik ervoor kan zorgen dat de klant bewust wordt van zijn probleem en ik heb geleerd dat de prijs ondergeschikt is als de klant het resultaat voor zich kan zien.”

 
"EEN MUST VOOR IEDERE ONDERNEMER" 
(Roy, websitebouwer)

"De logica spat ervan af. Op deze manier kan iedereen successen vieren in verkoopgesprekken."
(Meriam
, makelaar)